Google270116

Google stoppet 780 millioner annonser

Lei av søppelannonser for alskens ubrukelige produkter og til dels skadelig programvare? Det er Google også. I 2015 stoppet de 780 000 000 av dem.

27. januar 2016

Ifølge Googles direktør for annonser og markedsføring, Sridhar Ramaswamy, finnes det en del annonser som bare er dårlige. Annonser for skadevare, annonser som skjuler det innholdet du gjerne vil se, eller annonser for piratprodukter. "Dårlige annonser kan ødelegge nettopplevelsen fullstendig, og det er et problem vi tar svært alvorlig", sier i Ramaswamy i et blogginnlegg.

Google har over tusen medarbeidere som jakter på og stopper slike annonser.

Bak de 780 millioner annonsene som ble stoppet, står blant annet over 10 000 nettsteder som forsøker å selge piratkopier av kjente merkevarer, som klokker og designervesker. Google har også blokkert 12,5 millioner annonser som drev falsk markedsføring for ulike typer legemidler. Virkningsløse slankeprodukter er også en gjenganger, og 30 000 nettsider som selger slike ble også utestengt grunnet misvisende markedsføring.

Ramaswamy hevder også at Google slår hardt ned på annonser som lurer folk til å klikke på dem, blant annet annonser som er slik utformet at de kan forveksles med system- og sikkerhetsvarsler fra pc-en. Over 17 millioner slike annonser skal ha blitt stoppet i 2015.

Nettgiganten har ingen planer om å slappe av på kontrollen i årene som kommer, og vil tvert imot øke innsatsen og sette inn nye tiltak mot dårlige annonser.

Det er bare å applaudere og ønske dem lykke til.

Kanskje du er interessert i...