København
© Shutterstock

København – verdens mest fremtidsrettet by

En ny rapport viser at København er den byen i verden som er mest fremtidsrettet. Alle de skandinaviske landene har byer blant de 50 som ligger øverst på listen.

9. november 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

En ny liste plasserer København på toppen når det gjelder å være fremtidsrettet.  

Det er EasyPark Group, som vanligvis jobber med smarte parkeringsløsninger, som har laget en undersøkelse av 500 byer og rangert dem etter tilgang til teknologi og bærekraft.

Blant parametrene er kvaliteten på 4G-nettverk, bruken av smarttelefoner, ren energi og intelligent offentlig transport.  

Les også: Nye Google-produkter sikrer hjemmet

EasyPark kontaktet over 20 000 eksperter – journalister som jobbet med teknologi og byutvikling – og alle ga sine vurderinger av byene på listen.

Det er spesielt bruken av smarttelefoner og ekspertvurderingene som gjør at København havner øverst på listen.

Undersøkelsen kan du se her.

Hva kreves for å være forberedt på fremtiden?

EasyPark Group definerer fremtidens by som en ”smart by”.

”Vi oppdaget at en smart by først og fremst må være digitalisert – med 4G-nettverk, rikelig med offentlige WiFi-nettverk og med utbredt bruk av smarttelefoner. Trafikk og kommunikasjon må være kunnskapsbasert, med smart parkering, trafikksensorer og bildelingsapper. En smart by må bruke ren energi og være bærekraftig. I tillegg må den ha nettbasert tilgang til offentlige tjenester og innbyggere som bruker den,” skriver EasyPart Group om kriteriene på listen.

Alle de skandinaviske landene har minimum én by blant de 50 beste av de 500 byene som var med i undersøkelsen. København er som sagt nummer 1, Stockholm nummer 3, Helsingfors nummer 23 og Oslo nummer 34. På henholdsvis 38., 43. og 49. plass finner vi Trondheim, Stavanger og Bergen.

Les mer om ny teknologi her

Kanskje du er interessert i...