Googleluftskib

Luftskip skal gi Afrika internett

Google har visstnok planer om å levere internett til avsidesliggende områder som Sahara ved hjelp av store luftskip og ballonger.

31. mai 2013

Søkegiganten Google jobber for å spre raske internettforbindelser til land i Sørlige Afrika og Sørøst-Asia. Pussig nok er det snakk om å sende opp luftskip og store ballonger med utstyr som kan sende et internettsignal til avsidesliggende områder.

Med den høytflygende planen kan også mindre byer få en stabil internettforbindelse, siden det ikke krever at man strekker hundrevis av kilometer med kabel. Samtidig kan de svevende senderne forbedre signalstyrken og øke hastigheten i mindre byer.

En stabil og rask internettforbindelse er nødvendig for å få folk til å bruke smarttelefoner. Det er interessant for Google, som leverer operativsystemet Android til smarttelefonprodusenter som HTC og Samsung.

Men luftskip og ballonger er bare en del av løsningen, som blir levert i samarbeid med lokale teleselskaper. Google regner også med å bruke satellitter og store sendemaster for å spre signalet på mer vanlig måte.

Kanskje du er interessert i...