4 tips til at blive en dronehaj

4 tips om hvordan du blir en dronehai

Enten du akkurat har skaffet deg en drone eller du bare vurderer det – her finner du de beste tipsene om hvordan du kommer i gang med flygingen.

18. oktober 2016 av Anna-Dora Maron

Øv deg med din egen drone hjemme. Få en flott drone med Komputer for alle HER.

1. Sett deg inn i dronereglener

Uansett hvor du flyr med dronen, kan droneflyging være underlagt strenge regler.

Reglene kan variere fra land til land. Derfor er det en god idé å sjekke hvilke regler som gjelder droneflyging i ditt nærmiljø, slik at du unngår mas med myndighetene.

Vil du være helt sikker, kan du fly dronen på din egen private eiendom.

3 viktige regler om droneflyging

I tillegg til å bruke sunn fornuft er det bra å overholde disse reglene.? Dronen skal ikke være til fare for mennesker eller gjenstander.? Dronen skal ikke krenke andres privatliv.? Dronen skal ikke skade naturen, f.eks. ved at den flys over reservater eller områder med mange dyr.

2. Øv deg på et øde område

Første gang du tar i bruk dronen, er det en god idé å øve på et øde område langt fra mennesker, biler og hus.

Øv deg eventuelt et par ganger over en uke eller måned, og øv deg på forskjellige steder, slik at du venner deg til forskjellige omgivelser.

Øvelse gjør mester.

3. Sjekk værutsiktene

Det kan være vanskelig å styre en drone i vind. Derfor bør du følge med på værvarselet og velge en dag hvor vinden ikke er for sterk, hvis du vil fly dronen ute.

Dessuten er det viktig at du er oppmerksom på at vindstyrken kan være forskjellig avhengig av hvor høyt du flyr. Vinden er ofte sterkere i de høyere luftlagene, noe som kan gjøre det vanskeligere å styre dronen, siden du muligens ikke har nok motorkraft.

Ved fjell og skråninger kan det være kraftige sidevinder eller oppadgående luftstrømmer som kan få dronen til å gjøre uforutsette bevegelser. I slike tilfeller må du være klar til å gå ned i høyde.

4. Fly langsomt ved nedstigning

Det er to måter du kan få dronen ned i høyde på.

Den ene er å få dronen i en loddrett nedstigning. Her må du imidlertid passe på at du senker farten. En rask nedstigning vil kunne gi dronen turbulens, slik at den får en hard landing. Derfor er det en god idé å senke farten til under 2 m/s ved en loddrett nedstigning.

Vil du ikke senke farten på dronen under nedstigning, kan du la dronen fly ned ved å bevege den fra side til side mens du går ned i høyde. På den måten unngår du lufthull, da du lar dronen fly diagonalt ned.

Hopp på dronebølgen

Har du ennå ikke skaffet deg en drone?

Ikke fortvil.

Akkurat nå kan du få en stilig drone med Komputer for alle. Hawk M15-dronen er utstyrt med et 6-akset gyroskop og har en diameter på bare 30 centimeter, noe som gjør den utrolig lett å styre i luften.

Den er rask og smidig, og den ekstra beskyttelsen rundt propellene betyr at den tåler de fleste styrt uten å ta skade.

Dronen har i seg selv en verdi på kr 499, men akkurat nå kan du få den med 2 utg. av Komputer for alle for kun kr 49,50 + 39,50 i porto og exp. I alt kr 99. Klikk her for å lese mer.

Eller ta en nærmere titt på dronen i videoen nedenfor.

Kanskje du er interessert i...