MasterCard

Betal med en selfie

Mobile World Congress i Barcelona: MasterCard har nettopp kunngjort at de vil la kundene godkjenne nettkjøp ved hjelp av fingeravtrykk eller en selfie, i stedet for passord.

23. februar 2016

Snart kan "selfies", altså de kjappe og kjekke selvportrettene man tar med mobiltelefonen, brukes til annet enn å dele bilder av seg selv med venner og kjente på Facebook. Kredittkortselskapet MasterCard vil nemlig gjøre det mulig å bruke en selfie eller fingeravtrykket til å godkjenne betalinger – i stedet for passord.

For å unngå at man lurer ansiktsgjenkjenningen ved å holde et fotografi foran kameraet, har MasterCard utviklet en teknologi som krever at du blunker til kameraet før kjøpet blir godkjent. MasterCard hevder også at brukerinformasjonen ikke kan snappes opp av hackere.

Etter en vellykket forsøksperiode i USA og Nederland har selskapet bestemt seg for å lansere det nye systemet i flere land i løpet av sommeren. Norge er blant de første landene der teknologien blir innført, sammen med Sverige, Danmark og Finland.

Hva synes du om den nye sikkerhetsløsningen? Tør du å bruke ansiktsgjenkjenning til å betale kjøp på nettet? Ta debatten på vår Facebook-side HER.

Kanskje du er interessert i...