Følsom Bil

Bilen din får følelser

Flere biler kan allerede se og snakke. Nå utvikler et tysk firma et produkt som gjør at bilen din også vil merke når den blir ripet opp eller får bulker.

15. februar 2015

Hadde det ikke vært lurt hvis bilen din kunne fortelle deg hvem som ripet den opp eller bulket den mens du var inne og handlet? Det syns iallfall det tyske firmaet Hella. Derfor er de godt i gang med å utvikle et produkt som skal gjøre at den klarer det.

Det er snakk om en slags folie som dekker bilen med et nett av berøringsfølsomme sensorer. Hvis du ikke selv er i bilen, gir den deg beskjed om at den er blitt skadet, og du kan raskt være framme på stedet.

Hvis bilen er påmontert kameraer, kan den også aktivere dem for å gi deg bilder av bilisten som har kjørt på den parkerte bilen din. Med GPS kan bilen registrere hvor den er idet skaden skjer.

Det siste kan gjøre produktet svært interessant for blant annet bilutleiefirmaer, som dermed kan dokumentere hvor, når og hvordan en skade på en utleid bil har skjedd.

Flere bilprodusenter, blant annet BMW, har vist interesse for dette produktet. Hella venter å ha det klart til montering i 2018.

Kanskje du er interessert i...