Med biometrisk ansiktsgjenkjenning kan du gå raskere gjennom internasjonale flyplasser.

© Shutterstock

Biometrisk ansiktsgjenkjenning erstatter passet

Lange køer og mye dødtid er hverdagen i passkontrollen på flyplasser over hele verden. Australia vil erstatte sikkerhetspersonalet som møter internasjonale flypassasjerer, med et system som gjenkjenner ansikter.

26. januar 2017 av DAU

Er du typen som ikke husker hvor du la passet, når du skal vise det frem på flyplassen? Da vil du kanskje sette pris på de australske planene om å endre kontrollsystemet ved inn- og utreise.

Det er den australske myndigheten for immigrasjon og grensekontroll som vil sørge for at det ikke lengre er behov for pass på internasjonale flyplasser i Australia. I stedet skal det innføres biometriske systemer som gjenkjenner ansikt, iris og fingeravtrykk.

Kontroll uten sikkerhetspersonale

Hvis dette blir gjennomført, vil det gå raskere å passere kontrollpunktene på flyplassen. Det vil ikke være behov for kontakt med sikkerhetspersonale som sjekker internasjonale passasjerers pass og innreisepapirer. I tillegg til mer effektiv ankomst, vil systemet også gjøre det lettere å identifisere etterlyste personer og andre som er på observasjonlister.

Det nye systemet skal i første omgang testes på flyplassen i Canberra. Målet er at systemet skal være innført i løpet av de neste tre årene.


Kanskje du er interessert i...