Ring

Den ene ringen som kontrollerer alt

Ring er en liten fjernstyringsenhet som lar deg kontrollere trådløse enheter. Nå kan du bli en moderne Bilbo fra Hobitten..

7. januar 2015
Ring finger

Las Vegas: I stedet for diamanter eller gull er det kanskje en ring i aluminium med innebygd Bluetooth og bevegelsessensor som bør bli det neste smykket ditt. Ring, som ringen passende og enkelt nok heter, kan styre stort sett alt som er trådløst ved hjelp av bevegelser som du selv definerer. Man skulle nesten tro at den var inspirert av Tolkiens "Ringenes herre" eller "Hobitten".

En ring kan kontrollere dem alle...

Det er nesten som i Ringenes Herre og Hobitten

Du slår på ringen, parer den med smartmobilen eller nettbrettet og starter appen. Så velger du hva du vil kontrollere og hvilken bevegelse du vil bruke til det. Hvis du for eksempel ofte hører på musikk fra smartmobilen, kan en bevegelse oppover skru opp lyden, mens bevegelsen nedover skrur den ned. På samme måte kan du med en annen bevegelse slå av eller på lyset hvis du har kjøpt et av de nye, mobilstyrte lyssystemene. Hvis du ikke har så mange trådløse enheter, kan du kjøpe Ring Hub. Dette er en liten, trådløs enhet som gjør bevegelsene dine om til infrarøde signaler. Dermed kan du styre alt fra varmepumper til tv-er.

Ringen har bluetooth og bevegelsessensor Ring har innebygd Bluetooth, en bevegelsessensor, en vibrator, en liten, berøringsfølsom knapp og en lysdiode. På baksiden er det gjemt en antenne og et batteri, som alt etter hvor mye ringen brukes har strøm til 1-3 dager. Ring er et japansk produkt og kommer på det amerikanske markedet i mars. Prisen vil trolig bli på i underkant av 2000 kroner. Det er ennå ikke satt noen dato for en europeisk lansering.

Kanskje du er interessert i...