radarcat

Den nye sensoren til Google er ren magi

RadarCat kjenner forskjell på all verdens materialer.

15. november 2016 av Mikkel Jacobsen

Den er bare en liten hvit plate, men straks den kommer i kontakt med en gjenstand, kan den registrere hva denne er. Og ikke nok med at sensoren kjenner forskjell på appelsiner og epler – den registrerer også hvilke materialer gjenstanden består av.

Den vet ingenting, alle data har blitt skannet og tastet inn, og informasjonsmengden øker stadig. Den husker materialer og sammensetninger, og kan dermed gjette seg frem til gjenstander. Forskerne kaller den RadarCat.

I videoen under kan du se hvordan den virker:

Mange muligheter Denne teknologien byr på mange spennende muligheter. I videoen ser man blant annet hvordan en telefon med sensoren innebygget kan skifte layout, alt etter som om brukeren har hansker på eller ei. Videoen viser også at sensoren kan kjenne forskjell på om det er væske i et glass eller om det er tomt. Informasjon som dette vil kunne fortelle en kelner om når det er på tiden å gi gjester påfyll. Et spennende felt for denne teknologien er også avfallshåndtering – sensorene kan hjelpe til med å skille materialer og passe på at de havner på rett sted.

Det er bare fantasien til de ansatte i Googles laboratorier som setter grenser.

> Les mer om ny teknologi her

Kanskje du er interessert i...