Microsoft Phone

Er simkortets dager talte?

En app fra Microsoft gjør det mulig å koble seg på forskjellige mobile nettverk fra en Windows 10-enhet.

17. desember 2016 av DAU

Du trenger et simkort for at mobiltelefonen skal kunne ta imot samtaler, ringe til noen, sende meldinger eller gå på nettet via et mobilt bredbånd. Mobilnummeret er knyttet til simkortet, som du får tilsendt fra teleoperatøren. Det kan det snart være slutt på.

Microsoft har nemlig utviklet en mobildata-app der hvor du nå med enkelte Windows 10-enheter og et simkort fra Microsoft kan kjøpe et dataabonnement og koble deg på forskjellige mobile nettverk, bare ved hjelp av Microsoft-kontoen – selv om du ikke har abonnement hos den aktuelle leverandøren.

Snart klare for pc-er og nettbrett Simkortet for mobildatatjenester er inntil videre kun tilgjengelig i Storbritannia, Frankrike og USA. Appen kan lastes ned gratis i Windows Store. Det norske navnet er ”Betalt Wi-Fi og mobildata”.

Nettforbindelsen kan brukes nasjonalt, men snart vil roaming være mulig, og da kan man også benytte mobile nettverk i utlandet. Microsoft jobber med å gjøre det mulig å koble seg på mobile nettverk via pc-er og nettbrett med Windows 10 og et bredbåndsmodem.

Apple tilbyr også et simkort til enkelte iPad-modeller som gjør det mulig å skifte mobilleverandør uten å bytte kortet når du krysser landegrenser.

Kanskje du er interessert i...