Framtidens DVD-teknologi heter Blu-ray

Slaget om neste generasjon innenfor DVD-teknologi synes å være avgjort når Toshiba ifølge interne kilder snart trekker sitt HD DVD-format ut av kampen mot Sonys Blu-ray.

18. februar 2008

Opplysningene om Toshibas tilbaketog kommer fra flere japanske medier og kilder i Toshibas organisasjon som forteller at elektronikkprodusenten sannsynligvis i løpet av få dager vil annonsere HD DVD-formatets endelikt. Den offisielle kommentaren fra Toshiba er imidlertid at de ikke har truffet noen beslutning enda, men gjør seg visse overveielser i forbindelse med at filmselskapet Warner Bros i januar kunngjorde at de utelukkende kommer til å satse på Sonys Blu-ray-format.

Warner Bros står for 18 til 20 prosent av salget av hjemmevideo, og med Warners kursskifte er det bare Universal, The WeinStein Company og Paramount som støtter HD DVD. Sonys "lag" utgjør derimot Sony Pictures, Disney, Fox, Lions Gate og nå altså også Warner Bros. Sony eier MGM og Columbia TriStar, og Disney eier Touchstone, Pixar og Miramax. Blu-ray har derfor lenge stått sterkt i kampen om å bli framtidens DVD-teknologi.

Kanskje du er interessert i...