Google assistent

Snart vet du ikke lenger om den du snakker med i telefonen er en maskin eller et menneske.

Googles assistent kan snart ringe opp for deg

Google har i en imponerende demonstrasjon vist fremtidens digitale assistent, en virtuell assistent som er så realistisk at den vil få de fleste til å tro at den er et menneske.

Det har i mange år vært en teknologisk kamp mellom de forskjellige virtuelle assistentene, som Google Assistant, Apples Siri og andre på markedet. 

Nå er det ut til at Google har tatt et kjempeskritt i konkurransen.

På sin utviklerkonferanse som nylig ble avholdt, demonstrerte Google en ny kunst som de har lært assistenten sin. Den kan nemlig ringe opp på dine vegne, og det på en slik måte at den som mottar samtalen ikke oppdager at de snakker med en robot.

Videoen under viser to samtaler som Google-assistenten har hatt med henholdsvis en frisør og en resturantmedarbeider.

Samtalen starter cirka ett minutt ut i videoen.

Et kjempeskritt

De nye funksjonene i assistenten er et resultat av Googles fokus på kunstig intelligens. I dette tilfellet har assistenten hørt på tusenvis av oppringinger og blitt "trent" til å svare på forskjellige spørsmål.

Etter Google-demonstrasjonen ble det lagt vekt på at assistenten fremdeles ikke kan føre en flytende samtale, men kan brukes til begrensede oppgaver som å bestille en frisørtime eller lignende.

Det vil likevel ta ganske lang tid før du får tilgang til denne funksjonen på telefonen din, men Google fortsetter å teste og forbedre.

> Les mer om ny teknologi

Kanskje du er interessert i...