Julegaver

Kjøp julegavene billigere

Julen i Norge har utviklet seg til å bli en dyr kjøpefest, men det behøver det ikke å være hvis du kjøper gavene i Kina. Der koster de mindre, og handler du nå, får du dem levert før jul.

10. november 2016 av Af Henning Rasmussen

Handler du i Kina, kan du for eksempel få kabler og adaptere til 10–20 kroner, og det til og med inkludert frakt. Til sammenlikning får du knapt sendt et julekort til familien i Tromsø for samme prisen.

Det gjør Kina til et marked for julegavekjøp som normalt ville gjort innhugg i budsjettet for julemåneden. Ulempen er den lange leveringstiden, som normalt er mellom to og fem uker.

Hvis du bestiller gavene nå i november, bør du ha fått dem innen jul.

Mengder av billige produkter på eBay

Det enkleste er å handle på den amerikanske auksjonssiden eBay. Her er det tusenvis av kinesiske forhandlere. Ulempen er at du må søke etter varen du ønsker på engelsk.

Vi har for eksempel funnet et par praktiske ørevarmere til 99 cent – eller 8 norske kroner. Til sammenlikning fant vi noen i samme stil til 700 kroner i en norsk nettbutikk.

Husk tollbehandlingen

Så er det bare å opprette profil og klikke på knappen ”Buy”, og betale for varene.

Du må bare passe på å holde deg under beløpsgrensen på 350 kroner inkludert frakt og forsikring. Det siste er viktig å huske på, for kommer du bare én kroner over, gjelder ikke momsfritaket..

Tre gode julegaveideer

Mangler du inspirasjon? Her er tre gode forslag til årets gaver. *** 25 in1 presisjons torx-trekker:** t smart verktøysett med 25 små skrutrekker som kan brukes til å reparere elektronisk utstyr. Pris: 29 kroner *** Travel power USB charger:** Smart reiseadapter med innebygget USB-plugg, slik at du kan lade utstyr når du er på tur. Pris: 36 *** TK102B GPS tracker:** GPS-tracker som du for eksempel kan montere i bilen, slik at du kan spore den hvis den blir stjålet. Pris: 94 kroner

Kanskje du er interessert i...