Last ned en spillefilm på to sekunder

Atomforskningsinstituttet Cern arbeider på et nytt internett som kommer til å revolusjonere kommunikasjonen.

9. april 2008

The Grid er navnet på en ny type internett som er utviklet av forskere ved instituttet Cern i Sveits. Cern er kjent for atomforskning og partikkelakseleratorer, og det er nettopp forskning det nye lynraske nettet, The Grid, skal brukes til når det åpner til sommeren.

Helt nøyaktig skal over 55 000 servere (som er forbundet med hverandre) motta opplysninger om universet fra en ny partikkelakselerator. Formålet er å finne partikkelen the Higgs Boson, som forskere mener finnes, men ikke har konstatert rent fysisk.

Serverne, som forbindes av optiske fibre, er plassert over hele kloden og antallet økes dag for dag. Til sammen vil det være 200 000 servere om to år. Det er dermed allerede nå teoretisk mulig å gjøre nettet tilgjengelig for vanlige brukere, men det skjer neppe de første årene, vurderer forskerne.

Når det skjer, kan du imidlertid laste ned Rolling Stones samlede verker på to sekunder eller delta i online action-spill sammen med tusenvis av andre. Det er i hvert fall forutsigelsene.

Kanskje du er interessert i...