lydbølger

Logg inn med lyd

Google har kjøpt opp et firma som har spesialisert seg på å bruke lyd istedenfor passord.

22. februar 2014

Firmaet SlickLogin har bare eksistert i to måneder og er nå blitt kjøpt opp av Google for et beløp som ikke er offentliggjort. Det Israelske firmaet består av to mann og har spesialisert seg på å lage tilgangssystemer der man bruker lyd for å logge inn.

Det hele skal fungere ved at man istedenfor å skrive inn et passord trykker på påloggingsknappen og legger mobilen inntil datamaskinens høyttaler. Først registrerer teknologien hvor telefonen er ved hjelp av Wi-Fi for å sjekke at det ikke er et forsøk på å lure det. Deretter sendes noen toner til telefonen som er så høyfrekvente at de ikke er hørbare for mennesker. Tonene gjenkjennes av en app på telefonen. Denne godkjenner informasjonen og sender den tilbake til datamaskinen, som så logger deg inn.

Firmaet regner med at systemet i noen tilfeller kan erstatte passordene helt, men det mest sannsynlige er at den vil bli brukt som en ekstra sikkerhet når man logger seg på. Det er foreløpig ukjent når Google vil begynne å bruke det hendige systemet.

Kanskje du er interessert i...