Roboten Somnox bekjemper søvnvansker
© Somnox

Ny robot bekjemper søvnvansker

Somnox kan hjelpe deg å bli kvitt søvnproblemer. Det hevder i hvert fall folkene bak den bønneformede elektroniske sengekameraten.

10. desember 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Har du problemer med å sove?

Da er du blant de tyve prosentene av befolkningen som skaperne bak Somnox mener de kan hjelpe. Den bønneformede roboten er trukket med et mykt stoff og laget slik at du skal holde rundt den om natten, og da skal den visst nokdysse deg i søvn.

Somnox beveger seg som om den puster når du sover med den. Det skal få deg til å følge "pusten" dens slik at du slapper av. Dessuten kan den stilles til å spille lyder som virker beroligende. Folkene bak Somnox ser den som et alternativ til avhengighetsskapende sovemedisin.

Se mer om Somnox i videoen under.

> Les mer om ny teknologi her

Mange støtter Somnox

Roboten er laget av en gruppe studenter ved det tekniske universitetet i Delft i Nederland. Somnox begynte som et skoleprosjekt, men da studentene forsto hvor effektiv den var, startet de en Kickstarter-kampanje. På hjemmesiden Kickstarter kan alle være med på å finansiere prosjekter de har tro på.

Målet var å få inn 750 000 kroner i løpet av en måned. Det klarte de på fire dager. Interessen for alternativer til sovemedisin for folk som sliter med søvnvansker viser seg å være stor.

Det unge firmaet er nå i gang med å produsere de forhåndsbestilte sengekameratene. Ønsker du å prøve en Somnox, kan du lese mer om produktet på denne Kickstarter-siden her.

De første leveringene forventes klare i juli 2018.

Få nyheter om pc-er og ny teknologi med et abonnement på Komputer for alle. Få 2 nummer av bladet og en elegant bluetooth-høyttaler for bare 69,50 kroner. Du sparer 401 kroner

Kanskje du er interessert i...