Huawei Matebook X Pro

I Huaweis nyeste bærbare computer sidder webkameraet i tastaturet.

© Huawei

Ny tekno-trend: Pop-up kamera

For å kunne fylle hele forsiden av mobiltelefoner og pc-skjermen, har produsenten begynt å bli kreative med plasseringen av selfiekameraet. Vi er litt skeptiske, og her ser du hvorfor.

28. februar 2018 av Peter Skovbjerg Jensen

De fleste produsentene av smarttelefoner kjemper nå om hvem som kan dekke den største delen av fronten på produktene med skjerm. Hindringen alle støter på er kameraet på toppen av mobilen. Den hindrer skjermen fra å nå helt opp.  

Vivo APEX FullView med pop-up kamera

Det kinesiske selskapet Vivo har kommet med et forslag til løsning i prototypen APEX FullView. Her er hele forsiden av telefonen en stor skjerm, selfiekameraet er ikke å se. Det sitter nemlig i toppen av telefonen og spretter først opp når du har brukt for det.

Du ser kameraet omtrent 2.10 minutter ut i videoen under.

Kameraet på Huawei MateBook X Pro er i tastaturet

Den flotte skjermen på den nye bærbare fra Huawei, MateBook X Pro, går også helt ut i kantene. Her må du trykke på en knapp på tastaturet for at nettkameraet skal sprette opp.

Komputer for Alle er litt skeptiske

Begge disse produktene er utrolig flotte. Det er noe spesielt med en skjerm som fyller hele fronten av produktet. Men hvis det betyr nettkameraet må se meg nedenfra, fra en ikke særlig flatterende vinkel, betakker jeg meg. 

Tidligere har iPhone Xs forsøkt på full skjerm endt med et hakk øverst i skjermbildet. Så også her har noe blitt ofret for den store skjermen.

Vivo og deres selfiekamera er kanskje inne på noe. Hvis den lille ”stiften” som kameraet sitter på ikke går i stykker, er det kanskje svaret på hvor man bør gjøre av kameraet når det ikke lenger er plass til det på fronten.

Akkurat nå kan du få to nummer Komputer for alle og en smart nødlader for kun kroner 69,50.

Kanskje du er interessert i...