samsungbrain

Samsung utvikler tankestyrte brett

Samsung har innledet et samarbeid med universitetet MIT om å utvikle nettbrett som kan styres med tankekraft.

29. april 2013

Det er ikke mange år siden du bare kunne styre telefonen med et lite tastatur. I dag kan du bruke både stemmen, berøring og øynene. Men utviklingen stopper ikke der. Samsung jobber med nye brett som kan styres med tankekraft.

De nye brettene blir utviklet i samarbeid med det amerikanske universitetet MIT. Når brukerne skal styre et brett ved hjelp av tankene, får de på seg en hjelm med elektroder som kan registrere impulsene i hjernen og oversette dem til bevegelser på skjermen.

Hvis en person fokuserer på et bestemt program på skjermen i fem sekunder, åpner programmet seg automatisk. For øyeblikket fungerer det i 80 til 95 % av tilfellene, så vi kan nok ikke regne med å få funksjonen på vår neste telefon.

Samsung har hatt suksess med alternative måter å bruke smarttelefoner og brett på. Den nyeste smarttelefonen Galaxy S4 kan for eksempel styres med øynene, så skjermen automatisk slår seg av når du ser bort. Tankestyringen er først og fremst beregnet på bevegelseshemmede, siden de ikke trenger å bruke hender eller fingrer.

Kanskje du er interessert i...