Typing

Skrivestilen din kan bli passordet

Det går an å finne ut hvem som skriver på et tastatur. Det hevder tyske og israelske forskere, som har lagd et program som analyserer måten vi skriver på. Kunnskapen kan brukes til å lage unike passord.

15. mai 2011

De fleste internettbaserte tjenester krever en eller annen form for innlogging. Det gjør at vi stadig får flere passord å huske på, og det blir stadig vanskeligere å holde oversikt over alle sammen. Men nå kan det komme en ny teknikk som løser hele problemet. Forskere fra Berlins tekniske universitet og Ben Gurion Universitet i Israel har utviklet et program som kan gjenkjenne måten den enkelte skriver på. Programmet lærer først brukernes tasteatferd ved at du skriver noen setninger med tekst, og deretter kan det avgjøre om det er du som skriver når du prøver å logge deg inn på en tjeneste. Forskeren Niklas Kirschnik sier til tyske Futurezone at metetoden er like sikker som et fingeravtrykk.

Den smarte metoden er fremdeles ikke ferdigutviklet, og den fungerer ikke hvis du bytter til en ny type tastatur. Du kan for eksempel ikke bytte til et virtuelt tastatur på et nettbrett.

Kanskje du er interessert i...