Øyet styrer datateknologi

Snart trenger du bare å se på pc-en for å styre den.

© Shutterstock

Snart kan du styre pc-en med øynene

Microsoft kommer snart med en ny teknologi som gjør at du kan bruke pc-en uten å røre musen.

4. august 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Microsoft har gode nyheter for deg som får vondt i armen av all musebruken. Snart begynner de nemlig å teste øyestyring av Windows 10.

Funksjonen gir deg mulighet til å bruke musepekeren, skrive og bruke de fleste vanlige pc-funksjonene bare ved å se på skjermen.

Øyestyring er ment å være til hjelp for brukere med nedsatt førlighet. Testingen av denne nye måten å styre pc-en på er i startfasen, så det kan ta litt tid før det blir en standardfunksjon.

Les også: Du har en superdatamaskin i lommen!

Eksklusiv maskinvare

Det er fullt mulig å prøve den nye teknologien allerede, hvis du er villig til å betale litt. Det krever nemlig at du investerer i kameraet ”Tobii Eye Tracker 4C” til cirka 1500 kroner.

Det svenskproduserte kameraet er til nå det eneste som støtter øyestyringen. Microsoft har lovt at det snart vil komme et større utvalg av utstyr.

Planen er at øyestyringen skal bli en del av Windows 10, på samme måte som andre hjelpemidler for brukere med funksjonshemminger. Teknologien er fremdels på forsøksstadiet, og det er ennå ikke satt noen dato for når du kan la musen hvile.

Kanskje du er interessert i...