Intelligent dusj fra Hydrao
Dusjhodet Hydrao Loop

Hydrao Loop brusehoved

Tre oppsiktsvekkende nyheter fra CES

CES 2017: Elektronikkmessen CES byr på en uhorvelig mengde nyskapende produkter. Noen er smarte, andre er mer kuriøse enn egentlig nyttige. Her presenterer vi tre av de mer fantasifulle.

11. januar 2017 av Mathias Flinck

Over 3800 selskaper møtes på verdens største elektronikkmesse – CES – i januar for å vise nye produkter og teknologier. Med så mange firmaer representert er du nesten garantert å finne noen virkelig fantasifulle oppfinnelser.

Årets messe var intet unntak, og vi fant flere produkter som etter vår mening er mer dustete enn nyttige – her har du tre av våre favoritter.

Den smarte stokken fra Dring varsler dine nærmeste hvis du faller.

Den smarte spaserstokken

Dring Alert System er verdens første intelligente spaserstokk, og den kan mer enn å hjelpe til med å holde deg på bena. Stokken benytter nemlig et akselerometer til å oppdage det hvis stokken, og dermed sannsynligvis også eieren, er i ferd med å falle. 

Faller stokken på bakken, varsler den øyeblikkelig nærmeste pårørende, som har mulighet for å assistere eller påkalle profesjonell hjelp. Eieren kan også avblåse alarmen med et enkelt knappetrykk, hvis vedkommende bare har mistet stokken.


Picobrew hjelper amatører med å brygge ølet sitt selv.

Hjemmebryggeriet

Picobrew gjør det lett for amatører å komme i gang med å brygge øl. Aggregatet koster 799 dollar (rundt 6500 kroner) og gjør en stor del av bryggeprosessen automatisk. Du bestiller ganske enkelt ferdige pakker med ingredienser, kalt Pico packs, til et par hundre kroner, så er du igang.

Pico packs settes sammen i samarbeid med mikrobryggerier fra hele verden, så det bør være mulig å lage riktig godt øl hjemme i sin egen kjeller.


Diskolys gjør det lettere å spare vann

Sparedusj med diskolys

Vet du hvor mye vann som går med til den daglige dusjen? Hydrao er et dusjhode som skal gjøre det lettere å overvåke og redusere vannforbruket. Dusjhodet er utstyrt med små turbiner som gir strøm til lysdioder, som skifter farge etter hvor mye vann du bruker.

Dusjhodet skifter for eksempel farge fra grønt til blått når du har brukt mer enn ti liter vann. I tillegg til lyskoden benytter dusjhodet en spesiell teknologi til å slynge vannet raskere rundt, slik at vanntrykket øker uten at forbruket gjør det samme. Prisen er 99 dollar (ca. 800 kroner).

Kanskje du er interessert i...