HTC Vive

VR: HTC Vive

Virtual Reality: Om få uker lanserer den kinesiske mobilgiganten HTC VR-brillene HTC Vive. De er laget spesielt for spillene i spillportalen Steam.

3. mai 2016

Nå er VR-brillen HTC Vive snart å få kjøpt

VR-brillen fra HTC minner mye om Oculus Rift, men med HTC Vive får du også glimrende ekstrautstyr. Brillen leveres med to håndkontroller, to ”IR-blastere” som registrerer bevegelser, og tre spill.

HTC Vive samarbeider med spillportalen Steam, der du kan kjøpe mange spill. Denne VR-brillen er laget spesielt for pc-spillere og gir bedre navigasjonsmuligheter i spill enn konkurrerende briller.

HTC Vive må kobles til en pc for å få tilgang til videoer og spill. Det er også datakraften til pc-en som gir de virtuelle opplevelsene, og derfor krever brillene en nyere pc.

Dette er kravene til pc-en: Skjermkort: NVIDIA GTX 970/AMD R9 290 eller bedre Prosessor: Intel i5-4590 eller bedre Minne: 8GB ram eller mer Videoutgang: HDMI 1.3 Tilkoblinger: 2 x USB 3.0 porter Operativsystem: Windows 7 eller nyere

HTC Vive har to skjermer – én for hvert øye – som viser video med en oppløsning på 1080x1200 piksler og en hastighet på 90 bilder i sekundet.

Foran på brillen sitter en liten kameralinse, og den kan forene virkeligheten utenfor brillen med den virtuelle verden. Det betyr at du for eksempel kan hente en kopp kaffe uten å ta av deg brillen.

HTC Vive vet hvor du er Det følger med to infrarøde målere som skal plasseres i hvert hjørne av det rommet du oppholder deg i. Med disse ser HTC Vive nøyaktig hvor du befinner deg i rommet.

HTC Vive koster cirka 9000 kroner. Vi tester dem i redaksjonen så snart de er på markedet.

Les mer om brillen her

Kanskje du er interessert i...