Microsoft Hololens

VR: Microsoft HoloLens

Virtual Reality: Microsoft jobber med brillen HoloLens som skal vise realistiske hologrammer. Dessverre er det bare prototypen som er klar.

5. juni 2016

Microsofts HoloLens er noe annet og mer enn bare en VR-brille

Micrsosoft har i flere år arbeidet intenst med en ny brille som bærer navnet HoloLens. Den er fremdeles i utviklingsfasen, og derfor vet vi fortsatt lite om produktet, men tidligere i år startet salget av en testversjon av brillen. Denne modellen er tiltenkt programutviklere, og de får også med en utviklingspakke. Utviklingsversjonen koster cirka 25 000 kroner, så det er nok de færreste private forbrukere som vil stå i kø for å sikre seg brillen.

HoloLens er mye mer enn de VR-brillene som er i salg nå. Med HoloLens kan man se "levende" hologrammer, slik at du for eksempel kan se en virkelighetstro hund løpe rundt i stuen eller oppleve kjente kunstverk på veggen. De virtuelle elementene kombineres med det du ser foran deg gjennom den transparente brillen.

Brillen er i første omgang beregnet på arkitekter og ingeniører. Med HoloLens kan de se design og materialer før det er slått inn en eneste spiker, men som med all annen teknologi er håpet at etterfølgeren til den banebrytende nyskapningen etter hvert også vil finne veien til vanlige forbrukere.

Hva vet vi om HoloLens HoloLens har all maskinvaren innebygget og kan derfor brukes helt uten telefon eller pc. Den virker sammen med: Windows 10 Prosessor: Intel 32-bit prosessor Minne: 2 GB ram Lagringsplass: 64 GB Følere: En lysføler, 4 kameraer som leser omgivelsene, og ett dybdekamera Kamera: 2 megapiksler til opptak Tilkobling: Bluetooth og WiFi Vekt: 579 gram Batterilevetid: 2–3 timers bruk Pris for utviklingsmodellen: 3000 dollar (cirka 25 000 kr)

Les mer om HoloLens her

> Les alt om virtuell virkelighet her

Kanskje du er interessert i...