Oculus Rift

VR: Oculus Rift

Virtual Reality: Med brillen Oculus Rift får du tilgang til en verden som er så realistisk at det kan være vanskelig å skille mellom fiksjon og virkelighet.

28. april 2016

Oculus Rift er trolig verdens mest kjente VR-brille. Berømmelsen kommer mye av at Mark Zuckerberg, som startet Facebook, kjøpte selskapet for to milliarder dollar i 2014. I dag blir det stadig utviklet nytt innhold til Oculus Rift og andre VR-briller, så det er verdt å se nærmere på teknologien. For å få tilgang til videoer og spill må Oculus Rift kobles til en pc. Det er også pc-en som må ha datakraften som kreves av de forskjellige virtuelle opplevelsene.

Dette er minimumskravene for å kunne bruke Oculus Rift: Skjermkort: NVIDIA GTX 970/AMD R9 290 eller bedre Processor: Intel i5-4590 eller bedre Minne: 8GB ram eller mer Videoutgang: HDMI 1.3 Tilkoblinger: 3x USB 3.0 porte + 1x USB 2.0 port Operativsystem: Windows 7 SP1 64 bit eller nyere

Her kan du laste ned et program som sjekker om pc-en er rask nok

På de innebygde skjermene i Oculus Rift kan du se 3D-film og navigere rundt i en komplett virtuell verden. Du får også tilgang til Facebook og YouTubes 360 graders-videoer og spill i VR. Hver av skjermene viser video i en kvalitet på 1080p med 90 bilder i sekundet. Systemet registrerer bevegelsene dine, slik at du kan snu hodet og se video fra alle vinkler. Du kan også kjøpe ekstra fjernkontroller, slik at du kan bruke begge hendene til å navigere i innholdet.

Samsung Gear VR, som vi har skrevet om tidligere, er også utviklet av Oculus. Det betyr at en Samsung-brille til cirka 1000 kroner gir tilgang til det samme innholdet som finnes til Oculus Rift. Samsung-brillen krever en nyere mobiltelefon for å fungere, mens Oculus Rift krever en ny og rask pc. Oculus Rift koster 699 euro hos shop.oculus.com, og da kommer frakt i tillegg. Forventet tilgjengelig fra august 2016.

Her kan du lese mer om brillen

Kanskje du er interessert i...