Google Nest er nå tilgjengelig i Skandinavia

Nå er Google Nest tilgjengelig i Skandinavia – fire nye produkter for smarte hjem.

© Google

Endelig: Google Nest-produkter for smarte hjem er i salg i Norge

Nå kan du kjøpe fire Google-dingser som gjør hjemmet smartere, men du må fortsatt vente hvis du også vil ha en smart termostat.

30. august 2017 av Christian Slot

Google har nå lagt Norge, Sverige, Danmark og Finland til listen av land hvor de selger produkter fra Google Nest-serien.

Nest-serien består av produkter som installeres i hjemmet, og som sender deg meldinger på mobilen hvis ikke alt er som det skal. 

Fire av produktene er til salgs i Skandinavia; en røykvarsler og tre forskjellige kameraer.

Nest Protect - røykvarsler

Hvis det er røyk på kjøkkenet eller høy konsentrasjon av karbonmonoksid, sender Nest Protect deg en melding på mobiltelefonen.

I tillegg til røykvarsleren kan du kjøpe Nest Cam IQ, Nest Cam Indoor og Nest Cam, kameraer som registrerer om det er ubudne gjester i eller rundt hjemmet ditt.  

Kameraene registrerer lyd eller bevegelser og sender en melding til mobiltelefonen hvis ikke alt er som det skal. Informasjonen blir lagret i skyen i tre timer.

Vil du ha tilgang til opptakene over lengre tid, kan du kjøpe et abonnement på Nest Aware. Da lagres informasjonen i ti dager.

Veiledende priser:

  • Nest Protect: 1390 kr
  • Nest Cam IQ: 3490 kr
  • Nest Cam Indoor: 1990 kr
  • Nest Cam Outdoor: 2290 kr
  • Nest Aware: Fra 10 USD per mnd.

Termostaten må vi dessverre vente på, da den ennå ikke er i salg i Skandinavia.

Hva er Smarte hjem?

Smarte hjem – eller Smart Home – er en fellesbetegnelse for intelligente enheter til hjemmet.

I de fleste tilfeller kan Smarte hjem-enheter styres fra en app på smarttelefonen.

Produktene gir nye og energieffektive løsninger i boligen, og gjør den sikrere og mer komfortabel. Det kan for eksempel være temperaturstyring via intelligente termostater, kontroll av lysstyrke eller en lås som kan åpnes med smarttelefonen.

Alle er de en del av «tingenes internett», og etter hvert som ting i hjemmet får tilgang til internett, vil de smarte enhetene også kunne kommunisere med hverandre.

Kanskje du er interessert i...