Google Nest Mini

Google Nest Mini: Google klar med ny digital "butler"

Nå er Google klare med neste generasjon av små høyttalere med innebygd stemmestyring. Dermed får du en digital tjener i din egen stue.

28. oktober 2019 av Henning Dadkhah Rasmussen

Du er kanskje kjent med Googles smarte digitale assistent fra Android-telefonen, men funksjonen finnes også i flere skjermer og høyttalere. 

Med assistenten kan du bruke stemmen til å slå på lyset, fortelle en Smart TV hva du vil se på eller få svar på de fleste spørsmål.

Erstatter Google Home Mini

Google produserer også sine egne høyttalere der assistenten er innebygd, og nå er selskapet klart med en helt ny produktserie. 

Den minste høyttaleren, Google Home Mini, erstattes av den nye Google Nest Mini – og den ser ut nøyaktig som forgjengeren. 

Den nye modellen er imidlertid både bedre og dårligere.

Bedre lyd, men ingen USB-port

Hvis du allerede har en Google Home Mini, vet du at lyden fra høyttaleren ikke er bedre enn lyden fra telefonen. 

Google Nest Mini skal ifølge Google ha "dobbelt så dyp bass". Selve enheten er imidlertid nøyaktig like stor, så det er neppe grunn til å forvente lyd som i en konsertsal.

Derimot ser vi det som en dårligere løsning at ladekontakten, som var en USB slik at man kunne bruke samme adapter som til telefonen, er erstattet av en DC-kontakt som bare passer til Google Nest Mini. 

Google Nest Mini kan festes på veggen

En annen nyhet ved Google Nest Mini er at den har fått et hull på baksiden som gjør det mulig å henge den på veggen i stedet for å sette den på et bord. 

Det er en enklere og mer elegant løsning enn de forskjellige holderne som har vært å få til den forrige modellen.

Google Nest Mini har en veiledende pris på 449 kroner, og vi regner med å teste den i nærmeste fremtid.


Her finner du en video av Google Nest Mini:

Kanskje du er interessert i...