smart rengjøringsrobot CLOI fra LG

I året som gikk har roboter fått prøvd seg i praksis, blant annet ved å hjelpe passasjerer på en flyplass i Sør-Korea. 

© LG

LG CLOI: Nå skal det handle om smarte roboter

LG satser på roboter og kunstig intelligens, men det gikk ikke helt etter planen under presentasjonen i Las Vegas, da den lille roboten LG CLOI skulle vise hva den kan.

9. januar 2018 av Leif Jonasson

Den koreanske elektronikkgiganten LG, som her til lands er mest kjent for sine prisbelønte Smart TVer og ditto telefoner, satser nå alt på kunstig intelligens (AI) og roboter.  

LG lanserte nyheten ved et stort pressemøte før elektronikkmessen CES i Las Vegas, og viste samtidig frem en hel rekke nye produkter.

Visjonen høres besnærende ut: Under overskriften ThinQ AI vil alle nye apparater fra LG i fremtiden kunne kommunisere med hverandre og fungere sammen i et intelligent nettverk.

Les også: CES: Verdens største teknologimesse starter snart

En søt robot ved navn CLOI

"Produktene skal lære av brukerne – og ikke omvendt", kunngjorde konsernets amerikanske markedsdirektør David VanderWaal, før han selvsikkert la til: 

"Bruksanvisninger hører fortiden til!"

Den lille, søte husholdningsroboten CLOI er ett av produktene som skal omsette strategien til virkelighet. 

Den lille skapningen kan ta imot meldinger fra medlemmene i husstanden og skal, ved hjelp av sin "intelligente kapasitet", bygge bro mellom forskjellige smarte ting i hjemmet som kjøleskap, tv, vaskemaskin, klimaanlegg og belysning.

Husholdingsrobot CLOI fra LG

LGs lille husholdningsrobot CLOI kan ikke vaske opp og gjøre rent, men den kan få andre smarte dingser i hjemmet til å gjøre det. 

© LG

LGs demo-robot brøt samarbeidet

At kunstig intelligens og smarte roboter fremdeles er på utviklingsstadiet, understreket LG CLOI selv, da den midt under demonstrasjonen for flere hundre journalister ikke fikk det helt til. Hva den kunne ha gjort, ble overlatt til fantasien.

Hvis CLOI viser seg lite samarbeidsvillig også i fremtiden, kan du i stedet begynne å snakke med din nye LG TV.  

Den nye toppmodellen kan mer enn å vise bilder og film eller velge kanaler. Den kan også samarbeide med andre enheter i nettverket, og du skal for eksempel kunne be den om å dempe lyset i stuen.

Blant de smarte idéene i de nye produktene er også en tjeneste som automatisk sender en melding til kundeservice hvis enheten begynner å vise tegn til feil, slik at brukerstøtten kan rette feilene før de blir for alvorlige.   

Les mer om CES og teknologien vi kan se frem til i 2018, i Komputer for alle.

Akkurat nå får du en smart Blueetooth-høyttaler og to utgaver av bladet for kun kroner 69,50 kroner. Du sparer 401 kroner.  

Kanskje du er interessert i...