Qarnot QC1 er en radiator som også høster kryptovalutaen Etherum

Den nye radiatoren QC1 tjener kryptovaluta og bruker energien som blir til overs til å varme opp hjemmet ditt.

Varm opp hjemmet og tjen kryptovaluta samtidig

Qarnots nye kryptoradiator kan tjene 900 kroner i måneden i kryptovaluta mens den varmer opp hjemmet ditt, men den er ikke billig.

13. mars 2018 av Christian Slot

Varm opp hjemmet, samtidig som at du tjener Bitcoins eller andre kryptovalutaer

Det franske selskapet Qarnot har utviklet en radiator med innebygd skjermkort. Prosessorkraften i kortet blir brukt til å tjene kryptovaluta, og varmen som kortet avgir, blir brukt til oppvarming.

Qarnot QC1 radiator tjener kryptovaluta

Radiatoren ser ganske bra ut.

Qarnot har erfaring med CPU-oppvarming

Det høres kanskje litt rart ut, men siden 2010 har Qarnot produsert radiatorer med innebygde prosessorer, som i seg selv er både kalkulator og varmeapparat.

Ifølge nettstedet Techcrunch er selskapets største kunder byggefirmaer, som har brukt radiatorene til å varme opp nye boliger, samtidig som de har fått en server.

Qarnot QC1 styres med en app

Du kan styre QC1-radiatoren fra mobiltelefonen. 

Styr QC1 fra en app

Qarnot leverer QC1-radiatoren med to AMD-skjermkort: Sapphire Nitro+ Radeon RX580 med 8 gigabyte minne.

QC1 "miner", eller tjener, i utgangspunktet kryptovalutaen Etherum. Det eneste du må gjøre er å plugge inn en nettkabel og taste inn adressen til den elektroniske lommeboken (wallet) din. Så er du i gang, og du beholder all inntjent kryptovaluta. Det er lett å bli forvirret når det er snakk om Bitcoin og andre kryptovalutaer. Her er litt hjelp.

QC1 er ikke billig. Den koster rundt 29 000 kroner og kan bestilles på hjemmesiden til Qarnot. Ifølge Qarnot kan du forvente å tjene cirka 900 kroner i måneden med dagens kurs på Etherum-kryptovalutaen. Strømforbruket er imidlertid ikke tatt med i regnestykket.

> Akkurat nå kan du få to nummer av Komputer for alle  og en smart nødlader for kun kroner 69,50. Du sparer 401 kroner.

Kanskje du er interessert i...