Uber utsatt for hackerangrep.

Firmaet Uber har vært utsatt for et hackerangrep.

© Shutterstock

Uber skjulte hackerangrep mot 57 millioner brukere

I 2016 stjal hackere opplysninger om 57 millioner brukerer fra servere til taxitjenesten Uber – et brudd på sikkerheten som Uber har holdt skjult til nå.

22. november 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Delingstjenesten Uber avslørte at hackere i 2016 hadde brutt seg inn på firmaets servere og stjålet opplysninger fra 57 millioner brukere. 

Dette sikkerhetsbruddet har Uber holdt hemmelig for både offentlige instanser og brukerne. I stedet valgte de å betale hackerne 100 000 dollar, over 800 000 tusen kroner, for å slette opplysningene.

Uber understreker at det ikke er snakk om betalings- eller stedsopplysninger. Det handler om brukeres navn, telefonnummer og epostadresser.

Uber ber om unnskyldning

Uber lover at de stjålne opplysningene er slettet, og det er ingenting som tyder på at de er brukt til svindel. Likevel er det et betydelig tillitsbrudd å hemmeligholde tyveri av denne størrelsen.

”Ingenting av dette skulle ha skjedd. Jeg vil ikke komme med bortforklaringer. Jeg kan ikke gjøre noe med det som har skjedd, men jeg kan love på vegne av alle Uber-ansatte at vi skal lære av våre feil,” skriver Dara Khosrowshahi, konsernsjef i Uber, i en blogg på firmaets hjemmeside.

Over hele verden har firmaet vært forbundet med tvilsomme beslutninger – alt fra skatteunndragelser til overvåking av brukere. Ifølge Dara Khosrowshahi vil selskapet legge skandalene bak seg, og det er derfor de nå opplyser om sikkerhetsbristen.

”Vi vil endre måten vi driver forretning på. Integritet skal stå i sentrum av alle våre beslutninger, og vi jobber hardt for å vinne kundenes tillit,” skriver toppsjefen i bloggen.

Les mer om it og samfunn her

Med et abonnement på Komputer for alle holder du deg oppdatert på datamaskiner og ny teknologi. Få to nummer av bladet samt en flott bluetooth høyttaler for bare 69,50 kroner. Du sparer 401 kroner. 

Kanskje du er interessert i...