Populær demo av en demo

Spore Creature Creator er et fantastisk underholdende dna-byggesett som er en forsmak på spillet Spore. Bare i løpet av det første døgnet demoen var ute, ble det lastet opp mer enn 57 000 Spore-animasjoner på YouTube.

8. august 2008

Vi er vant til at dataspill først lanseres som en demo der man kan prøve et par baner eller funksjoner. En demo som koster penger, er imidlertid noe nytt. Og en demo av en demo kan virke litt absurd. Ikke desto mindre er det nettopp dette Electronic Arts har lansert i form av Spore Creature Creator, en femtikroners forsmak på det lenge ventede spillet Spore.

Spore er skapt av Will Wright, som også står bak ideen til The Sims og SimCity-spillene. I Spore skal man skape et vesen som først skal bli den dominerende arten på sin planet, og deretter galaksens ledende sivilisasjon. Det ambisiøse spillet er utsatt og lanseres en gang i 2009. Men mens du venter på selve spillet, kan du være kreativ og bygge dine egne vesener. Skapningene lagres som et png-bilde på knapt 25 kilo-byte som inneholder all informasjon om vesenet, slik at andre kan leke med det. Med et tastetrykk kan du eksportere en film av vesenet ditt til YouTube. Hvis du er usikker på om du vil gi femti kroner for en flik av et spill, kan du prøve en gratis begrenset versjon av Spore Creature Creator, som altså bare er en liten del av det ferdige spillet. Forvirret? Tenk ikke på det. Bygg heller morsomme vesener i demoen, som er blant det morsomste vi har prøvd siden barndommens første Lego.

Kanskje du er interessert i...