Nytt blad: Digital sikkerhet i hele huset og farvel til Windows 7

Alle enheter som er koblet til det trådløse nettet, kan være en inngang for hackere. Vi viser hvordan du sjekker nettverket. Vi viser også hvordan du overlever uten Windows 7 og mye mer.

16. januar 2020


Det er ikke bare datamaskinen som kan være utsatt for besøk fra nettets digitale vandaler. 

Alt utstyr du kobler til det trådløse nettet, er i faresonen. Nå gir vi deg muligheten til å sjekke nettverket grundig ved hjelp av et nytt program som vi ser nærmere på i det nye nummeret av Komputer for alle.

Her sjekker vår erfarne journalist alle egne enheter, alt fra datamaskiner og mobiler til ruter, skriver til smart-tv, elektroniske termostater og Philips Hue-pærer. Alle er enheter som fungerer sammen med det trådløse nettverket, og alle kan åpne en bakdør inn til hjemmet ditt. 

> Les artikkelen i Fordelssonen (krever abonnement)

Slutt for Windows 7 – hva nå?

Med over ti år på baken er kanskje Windows 7 det mest roste operativsystemet i pc-ens historie, og det er fremdeles i bruk på mange pc-er over hele verden.

Likevel avvikler Microsoft nå Windows 7. Fremover vil det ikke komme flere sikkerhetsoppdateringer til operativsystemet, og dermed er pc-er som fremdeles kjører Windows 7, ikke sikret mot virus og annen skadevare.

Men hva nå? I Komputer for alle får du historien bak Windows 7 og en guide som viser deg hvordan du oppdaterer til Windows 10 hvis pc-en klarer det.

> Du kan lese artikkelen i Fordelssonen (krever abonnement)

Dette får du også i Komputer for alle 2/2020:

 • En guide til innstillinger på mobilen som kan hjelpe deg med å redde liv hvis uhellet er ute. Du kan nemlig stille inn mobilen slik at den raskt ringer nødnummeret.
 • En grundig gjennomgang av hva du bør gjøre hvis du skal kvitte deg med pc-en. Uansett om du skal gi den bort, selge den eller ganske enkelt kaste den, bør du sørge for å rense og tømme pc-en for all privat informasjon. Vi viser hva du bør gjøre.
 • Stor test av de digitale notattjenestene: Vi ser på Evernote, Google Keep, OneNote og Simplenote.
 • Et nytt program som hjelper deg med å skrive raskere på pc-tastaturet, og en guide som viser hvordan du tar programmet i bruk.
 • Kom i gang med WhatsApp, kanskje den mest populære appen i verden. Du får meldinger, telefonsamtaler og video i samme app.
 • Mengder av nyheter og tester – og spørsmål og svar fra Spør oss-forumet.

> Se alle programmene og guidene fra det nye bladet i Fordelssonen

Slik får du Komputer for alle

Komputer for alle fås kjøpt i mange bladbutikker og kiosker.

Hvis du tegner abonnement nå, kan du lese hele bladet med det samme på mobil eller nettbrett med appen Wype

Samtidig får du også tilgang til Fordelssonen. Her finner du artikler og guider til de siste utgavene av bladet.

> Du kan prøve Komputer for alle fra kun 29 kroner. Velg det tilbudet som passer best for deg – og få en personlig velkomstgave.

Som abonnent får du også:

 • Tilgang til vårt Spør oss-forum der du kan få svar på alle spørsmål om pc, internett og utstyr.
 • En gratis hjemmeside hos SimpleSite.
 • 50 GB gratis lagringsplass hos Keepit.
 • Fri tilgang til Fordelssonen med over 300 programmer, videoguider, skrifttyper, bilder, spill og apper – med brukervennlige trinn-for-trinn-veiledninger.
 • De nyeste testene av datamaskiner, smarttelefoner og annet it-utstyr i Testsonen.
 • Du kan også lese de ti siste utgavene av bladet på mobil, nettbrett og pc med magasinappen Wype.

Kanskje du er interessert i...