Hvilken bærbar pc bør jeg velge?

Hvilken bærbar pc bør jeg velge? Komputer for alle guider deg til det beste valget.

Nytt blad: Stor guide til kjøp av ny pc

Det kan være vanskelig å kjøpe ny pc. I det nyeste nummeret av Komputer for alle viser vi deg hva du bør være oppmerksom på når du skal investere i en ny. Du lærer også å lage fine presentasjoner i den nye delen av Google-skolen.

20. juni 2019

Minne, hastighet, størrelse og skjermoppløsning. Det er bare noen av tingene du bør være oppmerksom på når du skal kjøpe ny pc.

Men hvor skal du begynne og hvor skal du slutte?

I det nyeste nummeret av Komputer for alle guider vi deg gjennom alle de tingene som vi mener du bør være oppmerksom på når du ser etter en ny pc.

Vi hjelper deg også med å finne pc-en til best pris og med de beste programmene, slik at du har en sikker maskin fra starten av.

Hvilken bærbar pc skal jeg velge?

Det første du må gjøre, er å tenke gjennom hva du skal bruke pc-en til.

Hvis du hovedsakelig skal bruke den når du er på farten, for eksempel på toget, er størrelse viktig. Skal du derimot bruke den stasjonært på hjemmekontoret, har størrelsen mindre betydning. Da har du mer behov for en kraftig maskin med stort minne. 

I boksen under får du tips om hvor mye RAM den nye pc-en bør ha. Dette er bare ett av de mange tipsene fra artikkelen i bladet.

Les også: 5 råd før du kjøper ny pc

Hvor mye RAM bør den nye pc-en ha?

Tekstbehandling og epost

Hvis du bare skal bruke den nye pc-en til å skrive epost og dokumenter, samt surfe på nettet, kan du nøye deg med 4 GB RAM. 

Men for de fleste vil dette være for lite.

Bildebehandling

Hvis du, utover epost, internett og tekstbehandling, har tenkt å bruke pc-en til å redigere feriebilder og små videoer, anbefaler vi at du velger en pc med 8 GB RAM. 

For de fleste vil dette være det beste kompromisset mellom ytelse og pris. 

Videoredigering og dataspill

Skal du bruke den nye pc-en til grafikktunge dataspill eller videoredigering av for eksempel 4K-opptak, anbefaler vi at du velger en pc med 16 eller 32 GB.

For de aller fleste vil dette likevel være mer enn man egentlig trenger. 

> Les flere tips og gode råd om kjøp av ny pc i bladet Komputer for alle 10/2019. Du finner guiden i Fordelssonen (nedlasting bare for abonnenter)

Dette får du i Komputer for alle 10/2019:

 • 8 siders guide til kjøp av ny pc + 10 siders stor test av bærbare pc-er.
 • Et nytt program samt en guide som vil avsløre om du har ubudne gjester på det trådløse nettverket.
 • En gratis versjon av programmet Auslogics BoostSpeed 9 (verdi kroner 390,-), som optimaliserer pc-en og fjerner overflødige filer. Det følger også med en grundig guide som hjelper deg i gang.
 • Veiledning om hvordan du sender tekstmeldinger fra pc-en med funksjonen Din Mobil.
 • 3. del av Google-skolen. Vi ser nærmere på Google Presentasjoner, som du kan bruke til å lage flotte presentasjoner. (Som abonnent kan du lese tidligere deler i Fordelssonen.)
 • Masser av nyheter, tester og svar på leserspørsmål.

Slik får du Komputer for alle

Komputer for alle fås kjøpt i mange bladbutikker og kiosker.

Hvis du tegner abonnement nå, kan du lese hele bladet med det samme på mobil eller nettbrett med appen Wype. Du får også øyeblikkelig tilgang til Fordelssonen.

> Du kan prøve Komputer for alle fra 29 kroner. Velg det tilbudet som passer best for deg – og få en personlig velkomstgave.

Som abonnent får du også:

 • Tilgang til vårt Spør oss-forum der du kan få svar på alle spørsmål om pc, internett og utstyr.
 • En gratis hjemmeside hos SimpleSite.
 • 50 GB gratis lagringsplass hos Keepit.
 • Fri tilgang til Fordelssonen med over 300 programmer, videoguider, skrifttyper, bilder, spill og apper – med brukervennlige trinn for trinn-veiledninger.
 • De nyeste testene av datamaskiner, smarttelefoner og annet it-utstyr i Testsonen.
 • Du kan også lese de ti siste utgavene av bladet på mobil, nettbrett og pc med magasinappen Wype.

Kanskje du er interessert i...