En datamaskin kan til tider oppføre seg som et levende vesen med egen vilje.
Det kan føre til mystiske hendelser og problemer ved skjermen, men det finnes som regel en god forklaring. I det nyeste nummeret av Komputer for alle bestemte vi oss for å finne den.
Der finner du svarene på de 18 pc-mysteriene som flest lesere har søkt etter hjelp til de siste årene i vårt Spør oss-forum.
Ved første øyekast virker mange av mysteriene uforklarlige og umulige å løse selv for erfarne pc-brukere. Flere av dem har også vakt stor undring her i redaksjonen.
Det finnes likevel logiske forklaringer på mystikken – og med denne artikkelen får du mulighet til å løse problemene selv, uten å betale en profesjonell IT-mann for å se på maskinen.
Her er noen av mysteriene vi løser i bladet:
- Hvorfor er plutselig Windows på engelsk?
- Hvorfor virker ikke talltastene?
- Hva er ”trege taster”?
- Hvordan vet Windows at programmene ikke svarer?
- Hvor ble det av de trådløse nettverkene?
- Blir minnepinnen ødelagt hvis jeg bare trekker den ut?
- Hvorfor heter den viktigste disken C?
- Hvorfor åpner Windows filene i feil program?
Les artikkelen: Komputer for alle oppklarer de 18 største pc-mysteriene
i Fordelsonen (krever pålogging)

Er det en skrøne at du ødelegger minnepinne hvis du bare trekker den ut? Det får du svaret på i det nye nummeret av Komputer for alle, der vi også tar for oss flere pc-mysterier.
© ShutterstockStor test av Wi-Fi 6-rutere
Wi-Fi 6, den nyeste standarden for trådløse nettverk, er her, og teknologien virker også med det gamle utstyret ditt.
I det nye bladet tester vi noen av de beste ruterne på markedet, og vi kan godt røpe at testen byr på fartsrekorder, lynrask fildeling og uventede problemer.
Alle de tre Wi-Fi 6-ruterne klarte seg ganske godt, og vi konkluderer med at du kan få et enda raskere internett med en ruter til litt over 4000 kroner.
> Les hele den store testen i Fordelssonen (krever pålogging)
Dette får du også i Komputer for alle 17/2019:
- Programmet File Protect System, som enkelt hjelper deg å kryptere filer, slik at du trygt kan sende dem uten å være redd for at uvedkommende skal få tak i informasjonen. Det følger også med en guide som hjelper deg å ta programmet i bruk.
- Hobbyserien er tilbake. Denne gangen får du gode verktøy og tips for å kikke på fugler.
- Et genialt pdf-program som gjør det mulig å redigere pdf-er. Det er smart hvis du for eksempel skal fylle ut et skjema du har mottatt som pdf. Det følger også med en guide til programmet.
- Eksperttips for mer erfarne brukere. Programmet FolderMoverFree hjelper deg å utnytte plassen på hele pc-en ved å flytte programmer uten først å måtte avinstallere dem.
- En guide til å få bedre oversikt og skape orden i Windows ved hjelp av fargede mapper. Du får også programmet FolderPainter som gjør oppgaven lettere.
- Tiende og siste del av Google-skolen der vi ser nærmere på Google Assistent. (Som abonnent kan du lese hele Google-skolen i Fordelssonen.)
- Mengder av nyheter, tester og spørsmål og svar i vårt Spør oss-forum.
> Se alle programmene og guidene fra det nye bladet i Fordelssonen
Slik får du Komputer for alle
Komputer for alle fås kjøpt i mange bladbutikker og kiosker.
Hvis du tegner abonnement nå, kan du lese hele bladet med det samme på mobil eller nettbrett med appen Wype. Du får også øyeblikkelig tilgang til Fordelssonen.
Som abonnent får du også:
- Tilgang til vårt Spør oss-forum der du kan få svar på alle spørsmål om pc, internett og utstyr.
- En gratis hjemmeside hos SimpleSite.
- 50 GB gratis lagringsplass hos Keepit
- Fri tilgang til Fordelssonen med over 300 programmer, videoguider, skrifttyper, bakgrunnsbilder, spill og apper – ledsaget av brukervennlige trinn-for-trinn-veiledninger.
- De nyeste testene av datamaskiner, smarttelefoner og annet utstyr i Testsonen.
- Du kan også lese de ti siste utgavene av bladet på mobil, nettbrett og pc med magasinappen Wype.