Håndtering og beskyttelse av personopplysninger

Her kan du lese om hvordan vi håndterer og beskytter dine personopplysninger.

14. desember 2009

komputer.no er en nettside som eies og utvikles av konsernet Bonnier Publications. Derfor er det Bonnier Publications som har ansvaret for å innhente, bruke og beskytte de personopplysningene du oppgir når du besøker noen av våre nettsider.

Følgende erklæring om beskyttelse av personopplysninger gjelder opplysninger som innhentes av Bonnier Publications både via nettsidene og andre steder.

Nyhetsbrev Når du oppretter en profil, blir du automatisk abonnent på nyhetsbrev fra komputer.no. Dersom du allerede mottar nyhetsbrevet, vil du ikke få det to ganger.

Personopplysninger På enkelte av våre nettsider og i interaktive tjenester ber vi deg oppgi personopplysninger som e-postadresse, navn, jobbadresse eller telefonnummer. Vi spør eventuelt også etter demografiske opplysninger som postnummer, alder, kjønn, preferanser, interesser eller annen informasjon som gir deg størst mulig utbytte av nettsidene våre.

For å få tilgang til enkelte av Bonnier Publications tjenester blir du dessuten bedt om å logge inn med e-postadresse og passord.

Analyseverktøy Vi kan samle inn data om din bruk av Bonnier Publications nettsider og tjenester. Vi kan for eksempel bruke analyseverktøy på våre nettsider for å hente informasjon om din nettleser, hvilken nettside du kom fra, hvilken søkemotor du brukte for å finne vår nettside, tilleggsprogram i nettleseren din samt nettleserens bredde og høyde.

Vi kan også bruke teknologi som informasjonskapsler (cookies) for å hente informasjon om hvilke sider du besøker, hvilke koblinger du klikker på, samt andre handlinger du utfører som har med våre nettsider og tjenester å gjøre.

Når du får nyhetsbrev fra Bonnier Publications, bruker vi eventuelt ulike måleverktøy, tilpassede koblinger eller lignende teknologi for å finne ut om den aktuelle e-posten blir åpnet, samt hvilke koblinger du klikker på. Dette gjør vi for at du senere skal kunne få interessetilpasset e-post eller annen informasjon fra oss.

Informasjon som kommer via tjenester fra konsernet Bonnier Publications, kan også eventuelt kombineres med informasjon fra andre tjenester innenfor konsernet, slik at du skal få en mer enhetlig og personlig opplevelse av din kontakt med oss. Vi kombinerer eventuelt innhentede opplysninger med informasjon fra andre foretak. For eksempel kan vi bruke tjenester fra andre foretak for å ha mulighet til å kartlegge et større geografisk område basert på din IP-adresse. Dette gjør vi for at enkelte tjenester skal kunne tilpasses et spesifikt geografisk område.

Bruk av personopplysninger Konsernet Bonnier Publications lagrer og bruker personopplysningene dine for å drive og forbedre nettsidene og tjenestene. Slik bruk kan blant annet være å sikre en mer effektiv kundeservice, forbedre nettsidene eller gjøre tjenestene mer brukervennlige ved at du for eksempel slipper å oppgi de samme opplysningene flere ganger.

Bruken omfatter også undersøkelser og analyser som har til hensikt å forbedre våre produkter, tjenester og teknologi samt visning av innhold og annonsering som er tilpasset dine interesser. Vi bruker også personopplysningene dine til å kommunisere med deg. Vi sender eventuelt visse nødvendige servicemeldinger, f.eks. velkomsthilsen, betalingspåminnelser, opplysninger om tekniske problemer eller endringer samt sikkerhetsmeldinger.

Spredning av personopplysninger Ut over de forholdene som er beskrevet her, sprer vi ikke personopplysningene dine utenfor konsernet Bonnier Publications og dets datterselskaper uten din tillatelse.

Beskyttelse av personopplysninger Konsernet Bonnier Publications beskytter personopplysningene dine. Vi bruker flere ulike former for sikkerhetsteknologi og ulike fremgangsmåter for å beskytte personopplysningene dine mot uønsket tilgang, bruk eller visning.

Hvis det er nødvendig med passord for å beskytte kontoene dine og personlige opplysninger, er det ditt ansvar å holde passordet hemmelig. Denne typen informasjon skal du ikke gi til andre. Hvis du deler datamaskin med andre, skal du alltid logge ut før du forlater en nettside eller interaktiv tjeneste. Dette skal du gjøre for å beskytte opplysningene dine, slik at neste bruker ikke får tilgang til dem.

Endringer i erklæringen om beskyttelse av personopplysninger Vi oppdaterer jevnlig denne erklæringen om beskyttelse av personopplysninger, slik at den samsvarer med de endringene vi gjør i forhold til våre tjenester, samt tilbakemeldinger vi får fra kundene våre.

Hvis det blir gjort viktige forandringer i denne erklæringen eller den måten Bonnier Publications bruker personopplysningene dine på, underretter vi deg. Dette gjør vi enten ved å tydelig offentliggjøre en melding om endringene før de tas i bruk, eller ved å sende en melding direkte til deg.

Vi anbefaler at du regelmessig leser gjennom erklæringen for å holde deg informert om hvordan Bonnier Publications beskytter personopplysningene dine.

Kontaktopplysninger Konsernet Bonnier Publications tar gjerne imot dine kommentarer til denne erklæringen om beskyttelse av personopplysninger. Hvis du har spørsmål, kan du kontakte oss her.

Kanskje du er interessert i...