Test_tavle_komno_182011

Hold datamaskinen din i hånden

Et nettbrett er lett og mobilt – og det er klart til bruk med en gang du trykker på startknappen. Vi tester seks av de beste.

5. april 2012

Glem alt om store og klumpete bærbare! Hvis du bare vil surfe litt på internett, sjekke eposten eller se en film, passer nettbrettet perfekt. Vi har testet seks av de beste akkurat nå.

Et nettbrett er alltid klart til innsats. Du trenger bare trykke én gang på knappen, så er det der på en brøkdel av et sekund. Du kan sitte med det i sofaen, ta det med deg ut på badet eller bruke det til å lese dagens nettaviser på senga. Her slipper du å fikle med lange kabler, tastatur og mus. Det innebygde batteriet i nettbrettet kan holde det i gang i timevis, og du styrer skjermen direkte med fingrene. Derfor tar det nesten ikke noe mer plass enn selve skjermens størrelse.

Når det gjelder betjeningen, er de fleste av testens nettbrett ganske like. De største forskjellene ligger i de funksjonene brettene er utstyrt med. Noen av nettbrettene leveres med hauger av tilkoblingsmuligheter, mens andre er mer primitive. Den aller største overraskelsen var batteritiden. Testens beste batteri var nok til mer enn åtte timers filmvisning på en eneste oppladning! Altså trenger du ikke være redd for å kjede deg på lange flyturer.

Kanskje du er interessert i...