Surface Pro 4

Microsoft presenterer nye Windows-brett

Microsoft går iPad og Android i næringen med nettbrettet Surface Pro 4 og Surface Book, som kan kjøre helt vanlige Windows-programmer.

7. oktober 2015

Når det gjelder nettbrett med Windows som operativsystem, er Microsofts egen Surface blant det ypperste man finner. Derfor blir det også en del oppmerksomhet når selskapet presenterer den nyeste versjonen – Microsoft Surface Pro 4.

Surface Pro 4 er en solid oppdateringen som riktignok ligner forgjengeren ved første øyekast, men som både er slankere, lettere og har mer krefter. Den nye Surface leveres med de nyeste Skylake-prosessorene, som både er strømsparende og raske. Surface fås dessuten med opptil 16 GB ram og 1 TB lagringsplass.

Microsoft har til og med klart å klemme inn en skjerm på 12,3 tommer i Surface Pro 4, selv om høyde og bredde er identisk med forgjengeren Surface Pro 3, som hadde en skjerm på 12,0 tommer. Dessuten har Microsoft forbedret både tastaturet og den nye pekepennen som fås som tilbehør.

Samtidig presenterte selskapet Surface Book, en 2-i-1-maskin som fungerer både som nettbrett og bærbar pc. Surface Book har en skjerm på 13,5 tommer og tastatur med innebygget skjermkort. Når Surface Book blir tilgjengelige i Norge er ennå ikke avklart.

Det samme gjelder for Surface Pro 4, men den vil i hvert fall være i salg i Danmark fra 19. november, der den får en pris på cirka 8600 norske kroner for den rimeligste utgaven med en Intel Core M processor, 4 GB RAM og 128 GB SSD. Den dyreste får Intel Core i7-prosessor, 16 GB ram, 512 GB SSD og en pris på rundt 22 000 norske kroner.

Kanskje du er interessert i...