Smaller laptops

CES - Enda mindre bærbare

To temaer overskygget alt annet på året CES-messe: 3D-teknologi og små nettbrett uten tastatur og med trykkfølsom skjerm. Og de vanlige bærbare pc-ene skal være enda mindre.

24. januar 2011

Denne artikkelen er skrevet på Apples nettbrett iPad. Det viser at det fins situasjoner hvor man foretrekker en større skjerm og framfor alt et ordentlig tastatur. Heldigvis har ikke utviklingen av de tradisjonelle pc-ene gått helt i stå. Blant de få bærbare pc-ene som var å finne på årets CES-messe, var trenden at de skulle være små. Helst så små at de får plass i en håndflate. Et par produsenter hadde nytenkt konstruksjonen. Samsung bød på en maskin som var så tynn og lett at vi ikke kunne unngå å bli imponert. Bare 19 millimeter tykk og konstruert av en type aluminium som vi vanligvis bare finner i jagerfly. Samsungs 9-serie inneholdt likevel en rask Intel Core i5-prosessor og en lynrask SSD-harddisk på 128 GB. Lenovo viste fram en liten bærbar med Windows, hvor skjermen kan hektes av og kjøre solo som Android-nettbrett. Vi fikk muligheten til å testkjøre den, selv om salgsdatoen ikke er bestemt.

Det mest imponerende var imidlertid Acers Iconia. En skikkelig rugg på over tre kilo med 8 GB ram, 750 GB harddisk og en rask Core i5-prosessor. Maskinen skilte seg ut på grunn av den ekstra skjermen, som erstattet tastaturet. Den har to identiske 14-tommersskjermer, som begge har multitouch. Maskinen kan gjenkjenne skrift og brukes som et "dobbelt" nettbrett. Hvis man legger alle ti fingrene på skjermen, dukker det automatisk opp et virtuelt tastatur. Maskinen er flott å se på, og det virtuelle tastaturet fungerte fint. Det blir morsomt å se hvordan den er å jobbe med.

Kanskje du er interessert i...