Ny prosessor fra Intel

Den nye generasjonen Intel-prosessorer er 40 prosent raskere enn forgjengeren og kan forlenge batteritiden til over 10 timer.

© Intel

De nye prosessorene fra Intel er raskere og gir lengre batteritid

Kampen om å levere de beste prosessorene er i full gang mellom AMD og Intel. Nå kommer Intel med en ny generasjon prosessorer som vil øke ytelsen og gi lengre batteritid i bærbare maskiner.

2. oktober 2017 av Mathias Alsted Lund Flinck

Intel har i flere år vært den ukronede kongen på prosessormarkedet, men i løpet av de siste tolv månedene har konkurrenten AMD pustet dem i nakken med sine Ryzen-prosessorer, som gir mye kraft for pengene.

Nå svarer Intel med åttende generasjon av Core i-prosessorene, som går under navnet Coffee Lake.  

Den nye generasjonen har hele fire kjerner, noe som ifølge Intel gir 40 prosent høyere ytelse enn hos forgjengeren, som hadde to kjerner.

Økt batteritid hos Intel

Særlig bærbare pc-er kommer til å bli merkbart bedre med den ny Coffee Lake-prosessoren. I tillegg til økt hastighet vil prosessoren også klare å presse flere timer ut av batteriet.

I følge Intel skal det være mulig å få hele ti timers batteritid på en enkelt ladning, og det gjelder når du spiller 4K-innhold lokalt på pc-en. 

Intel har til nå lansert fire modeller; i5-8250U, i5-8350U, i7-8550U og i7-8650U.  

Du vil blant annet finne de nye prosessorene i oppdaterte utgaver av Dells XPS 13 og Acers Nitro 5 Spin – begge er bærbare maskiner.

Les hele artikkelen i bladet

I det siste nummeret av Komputer for alle kan du også lese om fem nye teknologier som det kan være verdt å holde øye med. 

Tegner du et abonnement nå, kan du lese hele artikkelen med det samme på mobilen eller nettbrettet via appen Wype. Her kan du også lese de ti siste utgavene av bladet.

Akkurat nå får du 2 nummer av Komputer for alle og en lekker Bluetooth-høyttaler for bare 69,50 kroner – du sparer 401 kroner!

Kanskje du er interessert i...