ssd

Full fart på bærbare pc-er

Det å bytte ut den gamle harddisken med en ny SSD-disk, som består av flashminne, er trolig den beste oppgraderingen man kan gjøre for tiden.

3. juni 2010

Det gir ikke bare raskere oppstart, men også bedre batteritid på en minibærbar eller en vanlig bærbar. Corsair Memory har lansert to nye serier med SSD-disker: Reactor-serien og Nova-serien. Modellene i Reactor-serien har en kapasitet på henholdsvis 60 GB og 120 GB, en lesehastighet på opptil 250 megabyte i sekundet og en skrivehastighet på 170 MB/s. Det er Nova-serien som umiddelbart virker mest imponerende. Den kommer i versjoner på 64 GB og 128 GB – begge med en kontroller fra Indilinx. Alle modellene er såpass store at de godt kan brukes som systemdisker.

Nova-serien kan prestere skrivehastigheter på hele 190 megabyte/sekundet. Begge seriene nyter godt av alle fordelene ved SSD-disker: ingen støy og lavt strømforbruk. Siden diskene ikke har bevegelige deler, er de en mer holdbar lagringsform, som tåler en god del støt og dunk. Det gjør også at de passer ekstra godt i minibærbare eller vanlige bærbare datamaskiner.

Kanskje du er interessert i...