Google Maps på mobilen

Snart vil Google Maps kunne varsle deg om når du skal gå av bussen. 

© Shutterstock

Snart kan Google Maps fortelle deg når du skal gå av toget

Navigasjonstjenesten til Google vil bruke GPS til å følge deg når du bruker offentlig transport og varsle om når du skal gå av. Les mer her.

11. desember 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Snart kan Google Maps fortelle hvor og når du bør gå av når du bruker offentlig transport. Google tester nemlig en funksjon som lar deg bestemme når du vil varsles i løpet av reisen.

Etter å ha tastet inn reisemålet i Google Maps, skal du med den nye funksjonene kunne trykke på "Start", så vil Maps følge deg på turen akkurat som den ville gjort om du hadde kjørt bil eller gått til fots.  

Du vil også kunne legge inn varslinger for deler av turen. Fordi navigasjonen er aktiv hele tiden vil varslene komme opp på skjermen selv om du har forlatt Google Maps.

Tidligere i år introduserte Google en app som gjør det lettere å finne parkering i store byer. 

En lenge savnet funksjon i Google Maps

Av uante grunner har det tidligere ikke vært mulig å bruke GPS-navigasjon i Google Maps når du har brukt offentlig kommunikasjon. Det virket bare når du reiste med bil og sykkel eller gikk til fots. Du har bare kunnet se reiseruten og ikke sett hvor du beveger deg underveis.

Den nye funksjonen vil være spesielt nyttig når du reiser til steder du ikke er så kjent eller har lyst til å gjøre noe annet enn å følge med på veien.

Er du redd for å rote deg bort, kan du lese her om hvordan du sørger for at venner kan følge deg på Google Maps. 

Google har ennå ikke sagt noe offisielt om den nye funksjonen, men ifølge nettsiden Techcrunch holder de på med de siste testene av oppdateringen.

Les mer her 3 tips om hvordan du får mer ut av Google Maps- appen på mobilen. 

Ha alltid strøm til mobilen. Få en smart nødlader og 2 nummer av Komputer for alle for kun kroner 69,50. Du sparer 401 kroner. 

Kanskje du er interessert i...