Lag en kopi av harddisken

Lag en kopi av harddisken

Med et nytt, smart program i Fordelssonen kan du lage en fullstendig kopi av alle disker på maskinen. Kopien lagres på en annen harddisk, og med den kan du raskt få tilbake Windows og alt som finnes på harddisken hvis en av delene bryter sammen.

24. januar 2017

Det er ingen katastrofe om Windows nekter å starte eller viser masse uforståe lige feil. I hvert fall ikke hvis du kan løse problemet på noen få minutter – og det kan du med programmet Macrium Reflect, som du finner i Fordelssonen. 

 Programmet kan lagre en såkalt imagefil, som er en fullstendig kopi av alt som finnes på en harddisk eller partisjon. Det hele lagres i én stor fil. Med denne imagefilen har du altså et øyeblikksbilde av hele Windows­partisjonen eller andre utvalgte disker, og den dagen ulykken skjer, kan du raskt og enkelt gjenopprette hele systemet ut fra imagefilen og starte Windows på nytt som om ingenting var skjedd. 

Redder deg hvis Windows bryter sammen

Forutsetningen er at du har lagret en kopi av disken før harddisken eller Windows havarerer. Ettersom imagefilen er en ganske vanlig fil, kan du i prinsippet lagre en kopi av en partisjon på en annen partisjon på samme harddisk, men det anbefaler vi ikke. 

Da mister du nemlig både filene på disken og imagefilen av disken hvis harddisken går i stykker. Vi foreslår i stedet at du lagrer imagefilene på andre fysiske harddisker enn på den disken du tar kopi av – og aller helst på en ekstern disk som ikke er tilkoblet pc­en permanent. 

> Last ned Macrium Reflect Free 

> Les mer: Slik starter du Windows 10 i sikkermodus

Kanskje du er interessert i...