SamsungPM1633a

Samsung med SSD på 15 TB

Dette er dårlig nytt for harddiskprodusenter, men godt nytt for oss forbrukere: Samsung har nettopp lansert en SSD på 15 TB.

5. mars 2016

Det er ikke mer enn halvannen måned siden vi skrev om den imponerende solid state-disken fra Fixstar på hele 13 TB, men nå må de se seg slått av Samsung. Den koreanske elektronikkjempen melder nemlig at de har utviklet en ny SSD på 15,26 TB, og den er allerede på vei til de første kundene.

Dette er utvilsomt dårlig nytt for produsenter av tradisjonelle harddisker. Hittil har nemlig det største konkurransefortrinnet for tradisjonelle harddisker vært at de har hatt plass til mer data. Det vil fortsatt ta litt tid før SSD vil kunne konkurrere med vanlige harddisker på pris, men vi har allerede sett de første SSD-diskene til under 3000 kroner for 1 TB i norske nettbutikker.

Samsung har ennå ikke oppgitt noen pris på den imponerende nyskapningen med betegnelsen PM1633a, men den er neppe for hvermannsen. De vil likevel lansere SSDer med helt ned til 480 GB i samme serie, så det kan jo tenkes at superdiskens lillebror snart vil være innen rekkevidde også for vanlige dødelige.

Kanskje du er interessert i...