Test_synology_kom_112012

Test av Synology Diskstation DS112

Synology Diskstation DS112 imponerer først og fremst på grunn av den medfølgende, suverene programvaren. Den er solid, og det er enkelt å åpne den og sette en harddisk i.

15. oktober 2012

Last ned denne artikkelen her og les mye mer om Synology Diskstation DS112.

DS112 er det som kalles en nettverksharddisk (NAS). Det vil si et eksternt harddiskkabinett som ikke kobles direkte til pc-en, men til nettverket. Dermed kan alle datamaskinene i huset få glede av den. Men DS112 er ikke av de enkleste, for man må selv kjøpe en harddisk til å sette i. Det er til gjengjeld så enkelt som det kan bli.

Kabinettet åpnes uten verktøy. Harddisken kan bare monteres på én måte, og skruene følger med. Det programmet som fulgte med, hjalp pc-en vår med å finne enheten med det samme. Etterpå krevde det bare noen få tastetrykk å gjøre den klar og få lagt inn Synologys operativsystem DSM 4.0 på den. Det er først når man logger seg på det programmet på nettverks-harddisken at man forstår hvor mange muligheter den har. For dette er ikke bare en lagringsenhet for sikkerhetskopier og bilder. DSM er fullstappet av funksjoner. Programmet har ikoner som ligner på skrivebordet på en pc, og i praksis er jo en avansert NAS som denne fra Synology en liten pc. Den har sin egen prosessor og alt annet som hører med.

Kanskje du er interessert i...