HP Touchpad 2

HP dropper pc-markedet

De nye nettbrettene til HP blir trukket fra markedet etter bare noen uker. Samtidig forteller HP at de trolig kommer til å forlate pc-markedet.

22. august 2011

HP er verdens største pc-produsent og har en markedsandel på drøyt 30 prosent i Norge. I fjor kjøpte de opp firmaet Palm for 1,2 milliarder dollar for å bruke operativsystemet WebOS i HP-telefoner, nettbrett og også som et alternativt operativsystem i framtidige pc-er. Nå dropper HP hele satsingen og trekker TouchPad-nettbrettene fra markedet.

Men det stopper ikke der. På en pressekonferanse fortalte HPs direktør Léo Apotheker at selskapet kommer til å skille ut pc-avdelingen fra hovedfirmaet, så denne avdelingen kan reagere raskere på markedet. Det betyr trolig at HP kommer til å selge hele pc- og skriveravdelingen til en asiatisk produsent, og i stedet fokusere på firmaløsninger med servere og programvare - på samme måte som IBM i sin tid solgte pc-avdelingen sin til Lenovo. For forbrukerne kommer det kanskje ikke å bety så mye, men det kan bety slutten for et av de mest toneangivende selskapene i bransjen.

Kanskje du er interessert i...