jack

Jackpluggen på vei ut

"En jackplugg? Hva er det?" – Er det opp til Apple eller Samsung, er dette noe barn snart vil lure på.

22. september 2016 av SNI

Da Apple lanserte iPhone 7, viste det seg at ryktene var riktige: Den nyeste smarttelefonen deres er nemlig uten den tradisjonelle 3,5 mm jackpluggen til hodetelefoner. Vil du høre musikk på iPhonen, må du nå bruke de nye trådløse AirPodene eller koble til hodetelefoner via en lightning-kabel. Det siste innebærer at du ikke kan spille musikk og lade telefonen samtidig.

Siden lanseringen har det kommet flere indikasjoner på at jackpluggen på alvor er på vei inn i glemselen. Også neste utgave av MacBook, Apples bærbare, kan komme uten den klassiske hodetelfonutgangen. I en brukerundersøkelse spør hvert fall Apple om nettopp bruken av jackpluggen – et klart tegn på at de vurderer å droppe den.

Samsung er også på vei i samme retning. I hvert fall vurderer teknologikjempen fra Sør-Korea å fjerne kontakten på fremtidige produkter, og dette kan være starten på en duell gigantene mellom om hvilken standard som vil brukt i fremtiden. Det blir neppe en duell vi kommer forbrukerne til gode, da det sannsynligvis innebærer at vi må gå til innkjøp av to kabler for å høre musikk.

> Les mer om iPhone

Kanskje du er interessert i...