glasskabler

Kabler av glass

CES, Las Vegas: Corning er mest kjent for det ripefrie glasset som brukes i smarttelefoner, nettbrett og stadig flere bærbare pc-er. Nå kaster de seg ut i produksjon av kabler.

10. januar 2013

Lyslederkabler er ikke nye, og brukes blant annet til å overføre digital lyd til forsterkere, men Corning satser på pc-markedet med sine nye USB 3.0 og Thunderbolt-kabler. I stedet for å vente på at produsentene putter inn teknologien i bærbare pc-er har Corning produsert begge kabeltypene med en konverter og en laser i hver ende av kabelen. Det digitale signalet blir omformet til lys og sendt med kabelen, som under plasten består av tynt glass. Fordelen er at kablene kan være mye lengre, tynnere og lettere.

Vi tak i en USB-kabel på 15 meter. Når den var rullet sammen, tok den halvparten så mye plass som en vanlig USB-kabel på fem meter, og den veide kanskje en tredjedel. Det er bare kontaktene i de nye kablene som er litt lengre siden de inneholder mer elektronikk. Hvis en vanlig USB-kabel skal gjøres lengre, må signalet forsterker underveis, noe som gjør dem både dyrere og enda større. Selv om de består av en kjerne av glass, tåler Cornings kabler ganske mye. Man kan for eksempel lage en knute på en av kablene uten av det gjør noe. Kablene skal komme på markedet i starten av 2013, men prisen er foreløpig ukjent.

Kanskje du er interessert i...