VHS til PC komno 162015

Overfør video fra bånd til pc

Her ser du hvordan du bruker programmet Debut Video Capture til å overføre video fra gamle kassetter til datamaskinen. Til det trenger du en spesiell kabel, som vil selger kun 69 kroner + porto.

23. oktober 2015

VHS-maskinen er for lengst fordrevet fra hedersplassen under tv-en i stuen. Sammen med samlingen av videobånd er den satt på loftet og er snart moden for nærmeste gjenbruksstasjon. Det er tross alt nesten 40 år siden elektronikkselskapet JVC lanserte den første videospilleren for hjemmebruk.

Det kan likevel være lurt å vente litt før du tar det neste drastiske skrittet. Kanskje både bånd og spiller kan brukes en siste gang? Du kan nemlig overføre videoene til en pc. Spesielt hvis det er snakk om egne opptak eller sjeldne tv-programmer kan det være smart å ta vare på de unike filmene for ettertiden. Når opptakene ligger trygt forvart på maskinen, kan du sikkerhetskopiere dem og sende både VHS-spiller og bånd til resirkulering med god samvittighet.

Dette trenger du

Samtidig trenger du et program til å styre prosessen fra pc-en. Det gode opptaksprogrammet Debut Video Capture får du gratis i Fordelssonen – og utstyret har vi også et godt tilbud på hvis du ikke har det fra før: Abonnerer du på Komputer for alle, kan du nemlig kjøpe en videograbber for bare 69 kroner pluss porto, og dermed er du klar til å gå i gang med overføring.

videograbber

Kanskje du er interessert i...