LaVie Z hybrid

Lenovos nye bærbare er lettere enn luft

LaVie Z er verdens letteste bærbare med en vekt på bare 780 gram.

12. januar 2015
LaVie Z ny

Las Vegas: Nå er det ikke den fremdeles like imponerende Macbook Air fra Apple du må få tak i hvis du vil eie verdens letteste, bærbare datamaskin. Lenovos nyeste LaVie Z har stukket av med den prisen. Med en vekt på bare 780 gram føles det som om man bare holder en modell av en bærbar i hånden, men den lille ultraboken kjører faktisk Windows 8. Ut fra det vi opplevde på en ganske kort demonstrasjon, klarer den det på en helt grei måte. Det virker absolutt ikke som om Lenovo har spart på ytelsene selv om de har satset på å lage den bærbare pc-en liten.

Ikke skrøpelig Man kunne jo fryktet at en så tynn maskin (LaVie Z er bare 16,9 millimeter tykk) ville vært skrøpelig, men Lenovo har brukt en legering av magnesium og litium som ifølge dem selv veier halvparten så mye som aluminium, men er like solid. LaVie Z bruker de nyeste Intel-prosessorene, har en SSD på 128 GB og en skjerm på 13 tommer, med en oppløsning på 2560 x 1440 piksler. Ellers får man alt man kunne vente seg av nettverk og tilkoblingsmuligheter. LaVie Z kommer også i en utgave til. Den litt større HZ750 veier så vidt over kiloen, men har til gjengjeld en skjerm som kan dreies 360 grader, akkurat som på Lenovos Yoga hybrid-pc-er. I tillegg kan den leveres med Intels raskeste i7-prosessorer.

Vi vet ikke når eller om LaVie Z kommer til Europa. De tidligere pc-ene i serien som er laget i samarbeid med japanske NEC, har vært forbeholdt det asiatiske markedet. Men det er likevel et visst håp denne gangen, siden LaVie Z for første gang kommer på det amerikanske marked i mai til en pris på rett over 8000 kroner for den minste og letteste modellen.

Kanskje du er interessert i...