KOM_NO_171724-NR08_J_PODCAST_Web

God lyd for pc og mobil

Du kan abonnere på favorittradioprogrammet ditt, og få sendingene til å laste seg ned automatisk til pc eller telefon. Dermed kan du høre dem akkurat når du vil, også når du ikke er på nett.

13. mai 2016

Det kan være verdt å vente på gode radioprogrammer, men det er ikke lenger nødvendig. I stedet for å måtte sitte klar ved radioen på faste tidspunkter, bestemmer du selv når du vil lytte. Som en bonus slipper du også å lytte til det som ikke interesserer deg.

Har du for eksempel et favorittprogram som går på radio hver onsdag, er det lett å abonnere på det. Dermed havner radioprogrammene på datamaskinen eller telefonen, og du kan lytte til dem akkurat når du vil. Denne snarveien til bedre tidsplanlegging heter podkast og er et stadig mer populært fenomen. Det gjelder særlig i USA, der de mest kjente programmene har et publikum på flere millioner lyttere, og emnene favner vidt. Du kan høre alt fra krimdokumentarer og politisk debatt til musikk- og kulturprogrammer på få minutter, mens verdens beste radiostemmer forteller historier så fengende at man føler at man er der selv.

Vi ligger likevel ikke langt etter her hjemme. Både NRK og en lang rekke private og lokale radiostasjoner legger ut alle sine populære sendinger som podkaster. Det finnes en smart løsning enten du foretrekker å lytte til pc-en eller mobilen. > Med denne appen på Android-telefonen kan du finne og lytte til podkaster, også mange norske

Kanskje du er interessert i...