Mus til de fleste overflater

Microsoft Explorer Mini er navnet på BlueTrack-musen til bærbare maskiner. Mottakeren til det trådløse signalet kan monteres på musens underside når den skal transporteres.

29. oktober 2008

Hvis du har for vane å bruke en ekstern mus sammen med den bærbare maskinen, så oppdager du fort at den ikke fungerer like godt på alle overflater. Hvis du for eksempel bruker musen på et gulvteppe eller et marmorbord, vil markøren seile rundt på skjermen uten noen åpenbar sammenheng med musens bevegelser.

Det har Microsoft forsøkt å gjøre noe med ved hjelp av noe de kaller BlueTrack. Teknologien benytter en ny type blå lysdiode i stedet for den vanlige røde. Og den skal altså fungere på mange overflater hvor vanlige optiske mus og lasermus kommer til kort.

BlueTrack fordeler musens lys over et stort areal og langt jevnere enn med en vanlig mus – enten den er en tradisjonell optisk variant eller en lasermus. Det skal gjøre det mulig å spore bevegelsene også over fibrene i et gulvteppe. Foreløpig har Microsoft integrert teknologien i to nye mus: Explorer i vanlig størrelse og Explorer Mini til bærbare maskiner. Senere kommer også en egen spillversjon. Vi tester om musene holder hva Microsoft lover i et kommende nummer av bladet.

Kanskje du er interessert i...